Bosexploitatie

Omzichtig vellen van bomen voor zaaghout en opruimen van takhout in bossen

 

Geert Robijns uit Bierbeek (bij Leuven, Vlaams-Brabant) heeft jaren ervaring met bosexploitatie. De service van ons bedrijf bestaat erin dat bomen vakkundig geveld en weggesleept worden.

We vellen bomen voor gebruik als zaaghout in zagerijen en voor de overzeese verkoop. Zowel loofhout als naaldhout.

Dankzij het professionele gespecialiseerde materiaal kan Geert Robijns op elk terrein uit de voeten zonder daarbij schade aan te richten:

  • een rupskraan voor stambehandeling
  • een krachtige gedragen chipper voor moeilijk te bereiken of kwetsbaar gebied
  • een grote chipper met 800 pk motor en een invoeropening van 1,20 m (kan gecombineerd worden met de stamsplijter voor dikkere stammen die niet geschikt zijn voor de zagerij)

Contacteer ons voor meer info!

Contacteer ons!

TEL: +32 479 27 91 69

In bossen gebruiken we de rupskraan om zo min mogelijk structuurschade aan te richten, ook in nattere gebieden. Deze leent zich perfect voor het gelijktijdig ruimen van onderhout, stammen en kophout zodat weinig takken achterblijven. De ondergrond wordt niet onnodig verdicht zodat de nieuwe aanplant makkelijk en snel verloopt en de uitval beperkt blijft. Het ruimen van onbruikbare of rotte stammen vormt geen enkel probleem. Alle werkzaamheden voeren we in eigen beheer uit en u bent dus niet afhankelijk van derden voor het chipwerk.

In weiden kunnen we gebruik maken van een landbouwtractor met sleeptang om de graszoden optimaal te beschermen. We voeren de chips op een verantwoorde manier af, zodat uw weiland weer snel en netjes opgeruimd beschikbaar is, precies volgens de gemaakte afspraken.

Geert Robijns is altijd geïnteresseerd in grotere hoeveelheden takken!

Zodat uw bos na het vellen van bomen weer een prachtig stukje natuur wordt!

Zie ons in actie…

Meer beelden…